List of products by brand Nature@Home

Nature@Home levert een drietal mooie ecologische soorten wandpanlenen van kokos en hout. Cocomosaic, Woodpanels en Wood4Walls. Cocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt. Wat is het verhaal achter deze succesvolle en innovatieve manier van het decoreren en bekleden van muren en wanden?

More

Cocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt. Wat is het verhaal achter deze succesvolle en innovatieve manier van het decoreren en bekleden van muren en wanden?

Ontstaan van het bedrijf
In Indonesië zijn er schelpen van kokosnoten in overvloed. Kokosnoten zijn immers de grondstof voor de productie van kokosmelk en de verwerking van het vruchtvlees. De schelpen blijven over en werden tot voor kort alleen verwerkt tot houtskool. Cocomosaic heeft een methode ontwikkeld om dit restmateriaal te verwerken tot handzame, decoratieve wandpanelen.    
 
Productieproces
handmatige productie van de panelsDe klassieke Cocomosaic panels worden met de hand gemaakt door de schaal van een kokosnoot in kleine, perfect afgemeten vierkante stukjes te snijden. Hierna worden ze tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd. De variatie in producten wordt verkregen door de binnenkant of de buitenkant van de schil te gebruiken en daarna te lakken of te verven. Alleen water gedragen, praktisch geurloze lijmen, lakken and verven worden gebruikt bij de vervaardiging van de Cocomosaic producten.
 
Verantwoord ondernemen
Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden. De innovatieve manier om voormalige afvalproducten te gebruiken als grondstoffen voor decoratieve natuurlijke panels, heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in de regio. Voor deze prestatie heeft Cocomosaic in het recente verleden diverse presidentiële prijzen en awards gewonnen.

Less

Cocomosaic wandpanelen - Special panels

Coco-spepan
Cocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt.Deze special panels zijn uitgesproken en voor personen of bedrijven die echt iets anders zoeken.Interesse? Neem contact met ons op.
Product beschikbaar met verschillende opties

Cocomosaic wandpanelen - wood panels

Coco-wopan
Cocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt.De wood panels geven uw ruimte een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling. De verschillende soorten gerecycleerde hout zorgen voor een verrassend kleurenspel. Interesse? Neem contact met ons op
Product beschikbaar met verschillende opties
Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze site maakt gebruik van cookies. Geen zorgen, we doen er niets raars mee en gaan u niet ongevraagd lastig vallen.