Waterdichte stuc: tadelakt, Stuc deco, Stuc & Floor

In het kielzog van de populariteit van tadelakt zijn er inmiddels vele aanbieders die producten aanbieden die de uitstraling van tadelakt benaderen maar ofwel goedkoper ofwel gebruikersvriendelijker zijn. Denk hierbij aan Stuc deco of Stuc and Stone. Veel mensen hebben gehoord over, en vragen ons naar beton ciré; het namaakproduct dat de looks en feeling van het echte kalkproduct nauwelijks benaderd. Daarbij is beton ciré op cementbasis en verre van ecologisch of natuurlijk. Wij zijn een groot voorstander van zo natuurlijk mogelijke materialen. Niet alleen omdat deze milieu- en mensvriendelijker zijn, maar ook omdat de schoonheid van deze materialen ongeëvenaard blijft. Hoe natuurlijker het materiaal, hoe verfijnder het eindresultaat. Natuurlijke materialen vragen een hoge mate van vakkundigheid van de verwerker omdat de beheersbaarheid van de fysische processen, sterk afhankelijk is van de specifieke omstandigheden. Dit maakt natuurlijke materialen ook vaak arbeidsintensiever en dus duurder. Bovendien zijn deze materialen vaak wat kwetsbaarder en vragen ze wat meer aandacht. Voor wie deze eigenschappen als nadeel ervaart, zijn er tal van alternatieven voorhanden. Wij hebben ervaring met verschillende materialen en kunnen zodoende tegemoet komen aan uw specifieke wensen. U kunt onderstaande produkten bij ons kopen als u al ervaring heeft met de verwerking ervan. Eigenheym verwerkt deze produkten zelf al jaren en wij hier dus veel ervaring mee. Wij helpen u dus graag verder met de verwerking. Daarnaast geven wij regelmatig workshops waarbij u zelf kunt leren de glanspleisters aan te brengen.

Een mooi alternatief voor tegels in de badkamer.
Eigenheym natuurlijk wonen biedt verschillende alternatieven voor tegels in uw badkamer. Het resultaat is een waterdichte/waterafstotende, voegloze gekleurde wand met een steen- of marmerachtig uiterlijk. Er bestaan veel produkten op dit gebied, elk met zijn specifieke voor- en nadelen, uitstraling en prijs. Op deze pagina willen wij u enkele badkamerafwerkingen voorstellen waar we goede ervaringen mee hebben. Uiteraard zijn deze produckten ook inzetbaar voor andere ruimten in uw huis. Zo kunnen deze producten ook op woonkamervloperen, wanden en zelfs aanrechtbladen worden aangebracht.

Eigenheym natuurlijk wonen biedt regelmatig workshops aan waarbij u zelf kunt leren om glanspleisters aan te brengen. Houdt hiervoor onze pagina Workshops in de gaten.

stuc and floor

TADELAKT VAN TIERRAFINO
Tadelakt is een eeuwenoude Marokkaanse techniek die het  mogelijk maakt om voegloze, waterafstotende wanden te creëren. Door kalkstuc te verdichten met een steen, ontstaat een licht golvend, marmerzacht oppervlak met een prachtige uitstraling. Een uitstekend alternatief voor tegels in de badkamer. Het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensief proces dat veel geduld en vakmanschap vergt. Met een kleine steen wordt het oppervlak centimeter voor centimeter verdicht en zo waterdicht gemaakt. Het eindresultaat is qua schoonheid werkelijk ongeëvenaard.
Tadelakt is beschikbaar in vele kleuren door toevoeging van natuurlijke pigmenten. Wij verkopen de Tierrafino Stone Tadelakt.

STUC & FLOOR VAN STUC AND STAFF
Stuc & Floor is een waterafstotende glanspleister op basis van natuurlijke kalk. Anders dan bij originele tadelakt betreft het een samengesteld mengsel van o.a. kalk en marmerpoeder met een optimale zeeflijn. Hierdoor is Stuc & Floor makkelijker op glans te brengen dan tadelakt en dat vertaald zich in de prijs. Het eindresultaat heeft een vergelijkbare marmerachtige uitstraling. Stuc en Floor wordt eveneens gekleurd door toevoeging van natuurlijke pigmenten en is beschikbaar in 18 standaard kleuren. tegen een meerprijs kunnen wij u echter elke gewenste kleur leveren.
Eigenheym natuurlijk wonen is importeur en exclusief verkooppunt van Stuc & Floor. Te zien in onze showroom in Eindhoven.

STUC DECO VAN STOOPEN EN MEEÛS
Stuc Deco heeft een hecht- en scheuroverbruggend vermogen met de fluweelzachte uitstraling van tadelakt. Het is leverbaar in verschillende kleuren. Uitgebreide info vindt u op de website van Stoopen & Meeûs.

Om een juiste keuze te maken is het verstandig om deze produkten in het echt te zien. U bent van harte welkom in onze showroom in Eindhoven om de glanspleisters te bekijken en vooral even aan te raken. Zo kunt u een betere keuze maken. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze site maakt gebruik van cookies. Geen zorgen, we doen er niets raars mee en gaan u niet ongevraagd lastig vallen.