Nature@Home woodpanels

Haal de natuur in huis met wandpanelen van Nature@Home. De panelen worden gemaakt van Kokos (Cocomosaic) of Gerecycled hout (Woodpanels en wood4walls). De kokospanelen en houtpanelen komen uit Azië en worden in Indonesië verwerkt en samen gesteld. De Wood4walls panelen komen uit Oost-Europa.
Met deze panelen creëert u iets speciaals en unieks. De panelen zijn geschikt voor bijna elke wand in huis en erg gemakkelijk zelf aan te brengen. Als u het liever niet zelf wilt doen kan Eigenheym de panelen ook voor u aanbrengen.  


Op zoek naar een aparte aankleding van uw bedrijfsruimte? Met deze wandpanelen maakt u van een winkel, café, restaurant, kantoor en andere openbare gelegenheden een bijzondere plek met een chique uitstraling.

Heeft u last van een slechte akoestiek? De decoratieve houtpanelen bieden de perfecte mix tussen decoratieve elegantie en geluidsabsorptie.

Natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt. 100% natuurlijk, duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk. Het assortiment bestaat uit diverse Coco panels, Wood panels en wood4walls. Elk paneel bezit zijn eigen uitstraling en look.

Wij kunnen u onmogelijk alle mogelijkheden laten zien via onze website. Dit product moet u in het echt gezien hebben. Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in onze showroom in Eindhoven waar u de producten van Nature@Home in het echt kunt zien.

Eigenheym kan u ook helpen met het aanbrengen van de panelen.

 


Coco Panels

De Coco panels geven uw ruimte een luxe, warme en exotische, look & feel. De natuurlijkheid van het product wordt benadrukt door de onregelmatigheid in de structuur van de handgemaakte panelen.
 
De schaal van een kokosnoot wordt in kleine, perfect afgemeten vierkante stukjes gesneden. Hierna worden ze tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd. De variatie in producten wordt verkregen door de binnenkant of de buitenkant van de schil te gebruiken en daarna af te werken met een verf of lak. Alleen water gedragen, praktisch geurloze lijmen, lakken and verven worden gebruikt bij de vervaardiging van de Cocomosaic panels.
 
De panels zijn licht van gewicht, duurzaam, spatwaterdicht, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te brengen. U kunt de wandbekleding schoonmaken met een stofdoek of stofzuiger. Wanneer u de wand wilt afwassen, adviseren wij een natte doek gedompeld in water verdund met een neutraal schoonmaakmiddel.

Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden. De innovatieve manier om voormalige afvalproducten te gebruiken als grondstoffen voor decoratieve natuurlijke panels, heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in de regio. Voor deze prestatie heeft Cocomosaic al diverse presidentiële prijzen en awards gewonnen.

Cocomosaic - White Patina & Antique Brown

cocopanelen

Wood Panels

De wood panels geven uw ruimte een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling. De verschillende soorten gerecycleerde hout zorgen voor een verrassend kleurenspel. Het hout voor de productie van de panels wordt verkregen door het verwerken van resthout van houtzagerijen, pallets en houten kratten.
 
De wood panels zijn handgemaakt, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te brengen. Buiten kan het product alleen gebruikt worden op muren die niet drijfnat worden bijvoorbeeld onder een veranda of in een tuinhuis.
 
Er dient rekening te worden gehouden met een natuurlijke verkleuring van het hout. Dit kan deels tegen gegaan worden door het gebruik van een matte, (dode) transparante lak of vernis. Dit maakt de kleuren van de panelen nog levendiger!
 
U kunt de wandbekleding schoonmaken met een stofdoek of stofzuiger. Wanneer u de wand wilt afwassen, adviseren wij een natte doek gedompeld in water verdund met een neutraal schoonmaakmiddel.
Woodpanels- Envi Brick
wood panels

Wood4Walls

Wood4walls is een eenvoudige, eco vriendelijke, moderne en decoratieve oplossing om een ruimte te vullen met natuurlijke weelde en een warme sfeer. De wandbekleding bestaat uit handzame panels samengesteld uit Europees resthout die vanwege de getande vorm, naadloos op de wand kunnen worden aangebracht.

Wanneer het resthout verzameld is, worden de stukken walnoten-, eiken-, en dennenhout gedroogd en een tweetal weken verhit boven 55 graden Celcius. Dit voorkomt dat er insecten of larven in het hout achterblijven. Vervolgens worden de stukken gezaagd, gespleten, gehakt, bewerkt en verlijmd. Het assemberen van de panels wordt volledig met de hand gedaan door ervaren houtbewerkers. Het bepalen van de juiste samenstelling van reststukken kan gewoonweg niet worden overgenomen door een machine. Aan elk afzonderlijk product is dan ook veel zorg en aandacht besteed. Bovendien is elk paneel uniek van samenstelling.

Door de arbeidsintensieve manier van het verwerken van restmateriaal verschaft de fabriek inmiddels aan heel wat mensen werk en inkomen. Wood4walls biedt hierdoor niet alleen een mooie, natuurlijke driedimensionale oplossing voor de wand, maar ook voor werkloze vakmensen getroffen door moeilijke lokale omstandigheden.

Wood4Walls-oak

Wood4Walls soorten

Wilt u meer informatie over de panelen? Of wilt u Cocomosaic, Woodpanels of Wood4Walls  van Nature@home in het echt zien? Kom langs in onze showroom in Eindhoven. Hier kunt u alle soorten zien. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze site maakt gebruik van cookies. Geen zorgen, we doen er niets raars mee en gaan u niet ongevraagd lastig vallen.