CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur
CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur

CLAYTEC - Basisleem BigBag kleur

CLAY-basislBbKL
€ 318,12
Inclusief belasting

Nieuw: Claytec basisleem grof met stro in 36 kleuren
Enkel of meerlagig basisleem voor binnen. Handmatig of machinaal aanbrengen op metselwerk en andere massieve bouwelementen, lichtleemwanden, riet-, leemplaten & houtvezelplaten.

Inhoud: 1000 of 500 kg. 
Rendement : 1000 kg: 60 m² bij dikte van 1,0 cm.

Prijs ex. verzendkosten. Bigbags aub telefonisch bestellen.

Inhoud: (aardvochtig). Korrel 0-2 mm, stro tot 10 mm

Voor beschikbare kleuren zie afbeeldingen of kijk op de website van Claytec:
http://www.claytec.nl/producten/bouwstoffen/leempleister/kleurleem-kleuren.html

Alle kleuren zijn als staal in het echt te zien in onze showroom!

Bereiding

Aan de leempleisterbasis bij aardevochtige pleisters ca. 10-15 % water, bij droge pleisters ca. 23% water toevoegen en manueel of machinaal mengen. Gedetailleerde informatie over het gebruik van pleistermachine: www.claytec.nl  

Ondergrond
Leempleisters hechten alleen mechanisch en dus moet de ondergrond voldoende draagkrachtig, ruw en schoon zijn. Leempleisters zijn niet geschikt voor vochtige muren, alhoewel een kleine hoeveelheid restvochtigheid in de muur geen probleem oplevert. Het bevochtigen van de ondergrond kan de verwerkingstijd van de leempleister verlengen. Dragers zoals rietmatten enz. moeten droog zijn. Oude, niet natuurlijke verflagen en filmvormende lagen moeten vooraf verwijderd worden. De ondergrond moet vorstvrij, droog en vrij van zouten zijn. Vooraf bevochtigen (sproei-nevel is slechts nodig om het stof aan de oppervlakte te binden. Als grondlaag is de Primer Rood (CLAYTEC 13.320 - .325) uitstekend. 

Aanbrengen
De mortel kan zowel manueel als met een pleistermachine aangebracht worden. De dikte van de laag hangt af van de consistentie van de pleister: hoe droger de mortel, hoe dikker men de laag kan aanbrengen (max. 35 mm). Bij een minder dragende of minder ruwe ondergrond worden in de regel dunnere lagen aangebracht (dus vloeibaarder mortel).  Door inbedding van rietmatten is het mogelijk meerdere lagen, nat op nat, aan te brengen. Voor het aanbrengen van YOSIMA Designstuc of CLAYFIX Kleurleem structuur of fijn is een goed afgewreven en gladde oppervlakte vereist (bijkomende, speciale werkfase). 

Verwerkingsduur
Aangezien er geen chemisch verhardingsproces plaatsvindt, kan het materiaal, goed afgedekt, meerdere dagen worden verwerkt. Het materiaal kan ook zo lang in de pleistermachine en in de slangen bewaard worden, let dan op voor de corrosieve werking. 

Droging
Tijdens de droogtijd moet er voor een zeer goede verluchting van alle ruimtes gezorgd worden. Een korte droogtijd is belangrijk en eventueel moet dit machinaal geforceerd worden. Leempleister bevat organische bestanddelen en water, waardoor bij een te langzame droging, zoals ook bij ander bouwmateriaal door aankleven van stof van de bouwwerf, een geringe en tijdelijke schimmelvorming kan optreden. Indien de droogtijd te lang dreigt te worden, moet voor een kunstmatige droging (bouwdroger – condensaat of blazer) gezorgd worden. Eenmaal droog komt op leempleisters geen schimmelvorming meer voor. 

Verdere verwerking
De verdere afwerking, na volledige droging en wanneer geen verdere krimpbarsten meer optreden, kan gebeuren met de Leemfinish, Fijne Leem of Kalkpleister, 


 

Toepassing binnen/buiten
Binnen
Merk
CLAYTEC
Soort Stuc
Leemstuc
Waterdichtheid
Niet
Toepassing
Wanden
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze site maakt gebruik van cookies. Geen zorgen, we doen er niets raars mee en gaan u niet ongevraagd lastig vallen.